Män som hatar katter

Få saker är så gulliga som små djurungar! En liten valp eller kattunge som tittar på en med sina stora, frågvisa ögon kan få den tuffaste människan att smälta och det är inte för inte som sociala medier är fullkomligt översvämmade med videor och bilder på lekande, busande och sovande små djur.

Djurfobier

Det finns dock människor som inte gillar djur, och fobierna mot hundar, katter, ormar och fåglar är många. Detta beror ofta på händelser och erfarenheter där en person blivit biten eller attackerad eller upplevt en hotfull situation i det förflutna. Om man till exempel som barn blev jagad av en tupp, så är det fullt möjligt att denna upplevelse utvecklas till en regelrätt fobi som sedan följer personen i fråga under hela livet. Fobier kan vara fullkomligt förlamande och när det kommer till vanliga husdjur kan det till och med påverka människors vardag då de finns överallt.

Köpa katt

Visserligen kan du inte gå in och köpa en katt eller ett husdjur på AllaAnnonser.se men det finns hundratals katterier som motsvarar hundarnas kennlar. Och har man ingen egen katt, så kan man vara så säker på att stöta ihop med en under promenaden eller i trädgården när den tror sig passera obemärkt.

Manliga katthatare

Man kan också tycka att vissa djur är bättre eller sämre än andra och det finns flera berömda exempel på historiska män som hatade katter utan att nödvändigtvis ha lidit av fobier. Bland de mest berömda exemplen på katthatare hittar vi Alexander den Store, Djinghis Khan och Saddam Hussein, och om man gör lite efterforskningar om dessa män hittar man vissa gemensamma faktorer som kan förklara deras känslor inför kissekatterna.

Katter är som bekant självständiga och intelligenta varelser som inte lever för att tjäna. När hundar blir överlyckliga av sällskap och beröm, så struntar katter fullkomligt i om en människa tycker att de är duktiga eller ej. Detta innebär inte att katter inte älskar sällskap och sina ägare, men man skall absolut inte tro att deras mål i livet är att bli uppskattade av sina ägare. Man brukar säga att människor skaffar hundar och att katter skaffar människor, och det är något som kattälskare tycker är en av katternas mest beundransvärda egenskaper.

Det är just detta som får stora världserövrare och överherrar att inte gilla katter då de aldrig kan bli deras fullkomliga ledare. De ovan nämnda männen krävde total lydnad och lojalitet och därför var det hunden som var deras favoritdjur; alltid redo att lyda och att vara till lags. Andra män som inte gillade katter var Hitler och Mussolini och åter igen är det frågan om personligheter som ville ha total kontroll över sina underordnade, inklusive djuren. Hitler hade kunnat gorma och gapa hur mycket han velat åt en katt – den hade ändå inte gjort som han ville!

azalea