Så får du katten att sluta riva på tapeten

Har du en katt i ditt hem? Då har du säkerligen redan märkt av att din katt älskar att riva och klösa på saker. I många fall räcker det med att köpa ett bra klösträd, men det är inte alla katter som väljer klösträdet framför möbler och tapeter ändå.

Att klösa på tapeten är precis lika vanligt som att klösa på möbler. Fördelen med det förstnämnda är att du enkelt kan köpa nya tapeter kök och tapetsera om. Då får du samtidigt en ny och fin förändring i din bostad. Nackdelen är såklart att dina fina tapeter blir förstörda av kattens vassa klor.

Bästa tipsen för kattägare

Så hur ska man då gå tillväga för att skydda sina tapeter? Här nedan listar vi några av de bästa tipsen som du som kattägare kan använda dig av.

1. Köp ett klösdon

Med ett klösdon, t.ex. en klösbräda eller ett klösträd kan du hjälpa katten att få ett bättre ställe än dina väggar att klösa på. Det finns mängder med olika typer av klösträd att välja mellan, så att du kan hitta en som passar dig.

2. Minska kattens oro

Katter är klösiga av naturen, men en katt som klöser väldigt mycket kan vara extra orolig eller stressad. Tycker du att katten klöser lite väl mycket kan det vara värt en tur till veterinären. Det kan vara så att din katt inte mår bra.

3. Avskräck med lukter

Visste du att katter inte gillar lukter som citron, kanel och mentol? Varför inte använda dessa goda dofter för att förhindra att din katt kommer nära väggarna. Spraya lite citrus spray på den vägg där katten gärna klöser.

azalea