Att tänka på innan man skaffar katt

 

Det finns flera olika saker att tänka på innan man skaffar sig en katt. Till exempel har katter väldigt skilda personligheter från ras till ras eller helt enkelt från katt till katt. Vill man ha en katt som inte för så mycket oväsen och som inte är hyperaktiv bör man välja en ras som i allmänhet ses som lugn och harmonisk, och såklart även tvärtom.

Att en katt kräver mindre uppassning än en hund, exempelvis, innebär inte att de klarar sig helt och hållet på egen hand. Man måste självklart, precis som med alla djur, vara redo att ta väl hand om den och inte lämna den ensam allt för länge. Samtidigt måste man också veta med sig att katten är väldigt egen och gör lite som den vill. Katter kan även ha väldigt olika personligheter så det gäller även att hitta en katt som det känns rätt med.

Katters medellivslängd är 14 år och vissa lever upp till 20 år, det är alltså ganska många år som katten ska tas om hand. Andra praktiska aspekter är kostnadsfrågan, såsom mat och kattsand varje månad, försäkring och eventuella veterinärbesök.

azalea